Motorrijden is een levenstyle

De helm.

Voeger deed je zo'n ding op die redelijk paste, er was niet veel keuze toen. Met een NOLAN had je een leuke helm. Ik had al twee helmen doen ik Linda leerde kennen, de mijne paste wel aardig. Ik hoorde Linda nooit over haar helm, en ging ervan uit dat het bij haar ook goed zat. Dit bleek totaal niet zo te zijn, ze kon bijna haar hoofd omdraaien in de helm. Veel te groot dus.

De helmen waren ook al een jaar of 5 oud dus vervanging zat er aan te komen, wat gingen we doen! Helmen passen en online bestellen, dat lijkt een goedkope oplossing maar heb je daarna een helm waar je hoofdpijn van krijgt zie dan maar je geld weer terug te krijgen! 

Uiteindelijk zijn bij Motoport in Uithoorn beide geslaagd voor een super helm van Shoei de Neotec prima geholpen en helemaal opmaat gemaakt. Ik had voor mij zelf al de maat XL gepakt, een beetje standaard maat voor mij. Nee zei die meneer, ik ga eerst je hoofd eens opmeten. En volgens hem moest ik een L hebben, vervolgens heeft hij die helm op maat gemaakt.

Nu dus beide met een goede helm, en voor de langen dagen die wij op de motor zitten is dat toch wel erg prettig, en vooral veilig. Deze helm gaat ook veel langer mee omdat het binnenwerk volledig te vervangen is en schoongemaakt kan worden.