Motorrijden is een levenstyle

Begin 2020, gebeurde er rare dingen, covid19 shit leegde onze altijd redelijk gevulde agenda. Gelukkig mochten we hier gewoon motorrijden, dat leverde natuurlijk ook weer negatie reacties op maar het zij zo. wij leven ons leven zoals wij dat willen. Dus ik ging routes maken in onze vernieuwde leef omgeving.

En ja ik mag daarin een zeikerd genoemd worden, maar ik wil rijden zoals ik de route plan. Ik wil over die ventweg rijden en TomTom bleek daar opeens moeite mee te hebben, die denkt je kan beter de hoofdweg nemen. Kennelijk hebben ze iets veranderd in de software, ook de manier waarop ik routes maakte lukte niet meer.

De kenner van "Hans" weet dat dit mij danig de keel uit ging hangen! Nog voor Linda het door had had ik de tomtom 550 al verkocht, terug naar Garmin. Eigenlijk iets te vroeg gekocht, vlak voor de vakantie. Maar we reden de eerste twee weken in Nederland, ook handig om er zo mee te leren om te gaan gaan. Ik ben er helemaal blij mee, mooi scherm en de track blijft zichtbaar.

De Tomtom 550, werkt goed is stukke sneller. Updaten gaat via WiFi, erg handig geen pc meer nodig. Ik moet er aan wennen om de routes op de iPad te maken. Dan kan ik ook onderweg routes maken of aan passen, je smuft ze via Mydrive als een speer op je tommie. Ik houd daar wel van.

Alleen het paren met de oortjes, telefoon en Linda. Waarom moet dat zo moeilijk.. Maar hij vindt overal de weg, ik ben er helemaal bij mee.

Het maken van een route is wel een dingetje voor mij, als ik ergens ga rijden doe ik dat graag op mooie wegen. Met bochten en in een mooie omgeving, snelweg komt er zo min mogelijk in voor. Mijn eerste vaginatie was een Garmin 590, het maken van routes in Basecamp was niet mijn ding. Maar Garmin was ooit het enge motor vaginatie.

Ik ging opzoek naar een ander progamma om routes te maken, en kwam bij Tyre uit dat zag er al een stuk beter uit en ook nog eens gratis. Daarna stapte ik met korting over op MyRouteApp, dat werkte nog beter. Tijdens ons derde motorweekeind in Hellental ging het allemaal zo mis met de Garmin, route ging verkeerd en stuurde helemaal verkeerd.

Ik had al begrepen dat Tomtom ook een motorvaginatie gemaakt had en die heb ik in Hellental op internet besteld. Ik was er zo klaar mee. Ik stapte over op de rider 450. MyRouteApp en tomtom hebben mij nooit in de steek gelaten in 2017 heel Europa mee door gereden op de GL1500, ruim 5000 km in drie weken tijd.

Nu heb ik altijd wel wat met al die apparaten, vooral geen geduld! Aanzetten en dan moet hij aan gaan, en dat kon weleens duren. En ik ga dan overal op drukken en dan loopt alles vast. En dan hoor ik opeens dat Tomtom nu een hele snelle heeft, de rider 550. Eerst gedacht hem ergens in te ruilen, maar daar wordt je natuurlijk flink beet genomen! Dus zelf de rider 450 verkocht op Marktplaats en nu de rider 550.

Ik hem nog gaan testen want de motor staat in de stalling (winterslaap)