Motorrijden is een levenstyle

Het maken van een route is wel een dingetje voor mij, als ik ergens ga rijden doe ik dat graag op mooie wegen. Met bochten en in een mooie omgeving, snelweg komt er zo min mogelijk in voor. Mijn eerste vaginatie was een Garmin 590, het maken van routes in Basecamp was niet mijn ding. Maar Garmin was ooit het enge motor vaginatie.

Ik ging opzoek naar een ander progamma om routes te maken, en kwam bij Tyre uit dat zag er al een stuk beter uit en ook nog eens gratis. Daarna stapte ik met korting over op MyRouteApp, dat werkte nog beter. Tijdens ons derde motorweekeind in Hellental ging het allemaal zo mis met de Garmin, route ging verkeerd en stuurde helemaal verkeerd.

Ik had al begrepen dat Tomtom ook een motorvaginatie gemaakt had en die heb ik in Hellental op internet besteld. Ik was er zo klaar mee. Ik stapte over op de rider 450. MyRouteApp en tomtom hebben mij nooit in de steek gelaten in 2017 heel Europa mee door gereden op de GL1500, ruim 5000 km in drie weken tijd.

Nu heb ik altijd wel wat met al die apparaten, vooral geen geduld! Aanzetten en dan moet hij aan gaan, en dat kon weleens duren. En ik ga dan overal op drukken en dan loopt alles vast. En dan hoor ik opeens dat Tomtom nu een hele snelle heeft, de rider 550. Eerst gedacht hem ergens in te ruilen, maar daar wordt je natuurlijk flink beet genomen! Dus zelf de rider 450 verkocht op Marktplaats en nu de rider 550.

Ik hem nog gaan testen want de motor staat in de stalling (winterslaap)