Motorrijden is een levenstyle

We zijn met vrienden een lang weekeind op de motor weg geweest naar een BNB in België hier onder mijn Facebook verslagen.

Dag 1

De eerste dag van ons weekeind zit er op, samen met Klaas en Jolanda zijn we richting België gegaan. Een leuke route helemaal binnen door middels diverse veerponten. Een kop koffie bij het fort bij Vuren, erg gezellig en waar we nog wel een keer heen gaan. In de middag hebben we ergens bij de Jumbo broodjes en beleg gehaald en een bankje opgezocht, dat was weer een Klaas ding. Ergens in een park via het fietspad, het kan allemaal.

In de middag nog ergens wat gedronken en door naar de B&B dat zag er goed uit. Een mooie plek met aardige mensen. Bij de BNB in de buurt een goed restaurant waar we heerlijk mosselen gegeten hebben. Erg gezellig en leuk personeel. Hierna nog een kleine wandeling en een biertje bij de B&B in de tuin gedronken. Morgen een dag door de Eifel.

Dag 2

Een dag om nooit meer te vergeten, eerst heerlijk ontbeten buiten in de tuin. Allemaal super geregeld, echt helemaal af! Daarna op de motor naar de Eifel, wat een heerlijke rit. De eerste stop was in Stolberg, waar Linda zowaar een baan aangeboden kreeg! Lekkere koffie alleen hele machtige koeken... We gingen weer verder, bij een bocht zat ik in een verkeerde versnelling en stond we naast de weg, niets aan de hand en niet om gegaan. Linda stapte even af en ik reed de weg weer op, die dingen gebeuren mij gewoon..

Later in de middag nog even gestopt om wat te eten een heerlijke uien soep, we genieter nog van. En weer door, met een lichte regenbui niet heel ernstig.. Een plas pauze voor Klaas en gelijk een kaarsje gebrand in een kapelletje het hoort erbij. En we gingen voor het laatste stuk naar de B & B we hebben heerlijk gereden!

Thuis even douchen één biertje en eten, de tent waar we gisten waren hadden de keuken zomaar een uur eerder dicht gedaan en we konden alleen nog ijs bestellen. Geen optie dus wij weg gegaan. Op straat komen we een agente tegen, Klaas gaat staan liften en ze stopte, uiteindelijk heeft zij ons naar een restaurant gebracht en hebben we heerlijk gegeten en ook nog eens door de eigenaresse thuis gebracht! Waar maak je dat nog mee!

Dag 3

Het gaat allemaal weer snel, vanochtend weer een heerlijk ontbijt gekregen met alles er op en aan, helemaal goed! En we gingen weer op de motor weg, nu in België en je verwacht het al er is markt in het dorp. En dat was even lastig te omzeilen maar het is toch geluk. Het heeft weer grindpaden op geleverd maar het ging allemaal weer feilloos. We stopte op een plek waarvan ik dacht dat er een leuk museum zou zijn. Dus wij ons omgekleed en met moeite alles in de motor gestopt, en aan de koffie.

Het museum was een stuk verder dus wij maar in de korte broeken een stukje door, dat voelt dan toch wel erg raar. We kwamen aan bij het Bokrijk openluchtmuseum wat zeker de moeite waard was. Heerlijke soep gegeten voor de lunch. Het was wel warm, zonder een zuchtje wind. We hebben misschien de helft kunnen zien. En toen de route weer oppakken ging ook niet soepel. Maar we kwamen er weer! Op een geven moment zouden we eerst eten en dan terug gaan.

We kennen het, wat je wil vindt je dan niet. Veel horeca is dicht of zitten vol. Eerst bij een pizza tent, maar die bezorgen alleen maar. Gelukkig toch nog een restaurant gevonden, heerlijk gegeten, en na ons werden mensen geweigerd... Daarna direct naar de B&B en nog een afzakkertje genomen, genoten van een heerlijke dag!

Dag 4

Onze laatste dag van het lange weekeinde, wat hebben we het leuk gehad met elkaar! Dat gaan we zeker vaker doen! Ontbijt was er weer, wat een aardige mensen waar we zaten Gastenkamers Op de Wal in Stokkem, een hele mooie B&B helemaal af er viel niets op aan te merken! De terugweg was weer heel anders dan de heenweg een stuk door Duitsland en probeer daar maar een koffie te scoren. Het is gelukt uiteindelijk.

De route door ons eigen Nederland was weer heel mooi, een stuk door de Betuwe, over de Lekdijk, als je het kan vinden is ons land echt heel mooi.Vlak bij huis zijn we allebei naar huis gereden en de motor leeg gemaakt even douche, heerlijk na een lange warme rit! Hierna hebben we met elkaar nog wat gegeten bij de Beren in Hoofddorp! Wat een super weekeind hebben we gehad!