Motorrijden is een levenstyle

Een rondje rijden, klinkt voor veel mensen raar. Maar op een motor is dat iets wat je graag doet, en ik maak er een sport van om de leuke wegen te vinden. Niet alleen in het buitenland, ook Nederland heeft zoveel mooie routes. Mijn motor maatje Klaas vindt mijn routes mooi, maar maakt deze niet zelf.

Deze ronde wilde ik een aantal foto plaatsen opzoeken, gewonen dingen opzoeken maar wel op een andere manier. De Van Brienenoordbrug bijvoorbeeld, wie heeft daar nou nog nooit over heen gereden? Maar er onderdoor kan ook, een leuke foto op de motor met de brug op de achtergrond. Maar de grap was wel dat je opeens in Rotterdam bent, binnendoor geen snelweg gezien.

De Stormvloedkering Hollandse IJssel ligt daar vlakbij, fotomoment nummer twee. Die dingen doen ons wel wat, het liefst zouden de techniek erachter ook willen zien. We vervolgen onze weg via Krimpen a/d IJssel en Lekkerkerk naar de pont bij Bergstoep, daar zit een leuk restaurant bij. Even een lunch voor we oversteken.

Het volgende fotomoment is bij de brug bij Zaltbommel, daar staat nog een stukje van de oude brug, tenminste dat lijkt vanaf de snelweg een stukje als je er langs raast. Al als je zo vlak voor staat is dat best een grote klomp ijzer, nog met klinknagels aan elkaar geklonken. En kom je er nu langs denk toch weer "daar zijn we geweest". Een heerlijke dag geweest en een kleine 284 km gereden door het mooie Nederland.